Omega-3 en gezond ouder worden

De Omega-3 Index meet het gehalte aan de omega-3 vetzuren EPA en DHA, met als doel de gezondheid van uw circulatie
op te volgen. Nu blijken diezelfde omega-3 vetzuren eveneens uw cellen langer jong te houden.

Ken uw eigen OMEGA-3 Index®?

BENT U NIEUWSGIERIG TE WETEN OF U VOLDOENDE OMEGA-3 CONSUMEERT VIA UW VOEDING?

De Omega-3 Index meet het gehalte aan de omega-3 vetzuren EPA en DHA, met als doel de gezondheid van uw circulatie op te volgen. Nu blijken diezelfde omega-3 vetzuren eveneens uw cellen langer jong te houden.

Onder de 8% kan u overwegen om een supplement te gebruiken. Omega-3 vetzuren komen van nature voor in vette vis, maar helaas eten de meeste mensen nog steeds niet de aanbevolen twee porties (liefst vette) vis per week. Kies voor een supplement dat u per dagportie minstens 500 mg tot 1000 mg EPA+DHA aanlevert. EPA en DHA zijn de twee belangrijkste omega-3 vetzuren.

Let ook op het evenwicht tussen Omega-3 en Omega-6.

We eten gemakkelijk veel te veel omega- 6 vetzuren uit vlees, zuivelproducten en plantaardige oliën zoals saffloer-, zonnebloem-, maïs-, sesam- en arachideolie.
Door minder omega- 6 en meer omega-3 te consumeren, kunt u het optimale 5:1 tot 2:1 evenwicht bereiken, en afgeraken van de 15:1 ratio die zo vaak voorkomt in het westerse dieet.

Een HS-Omega-3 Index
tussen 8% en 11% is ten stelligste
aangeraden voor een optimale gezondheid.
 
 

De Omega-3 Index meet het gehalte aan de omega-3 vetzuren EPA en DHA, met als doel de gezondheid van uw circulatie op te volgen.

De HS-Omega-3 Index-test is voor u rechtstreeks beschikbaar, in de vorm van een vingerpriktest. De testkit bevat een teststrip waarmee zowel uw Omega-3 Index als de verhouding tussen uw omega-6- en uw omega-3-vetzuren kan worden bepaald.
 
 
 
 


The HS-Omega-3 Index is provided to you by Omega Metrix Lab and Prof. Dr C. von Schacky.
All Rights Reserved © WHC Health Consulting

Nutrogenics Ltd | Fruithoflaan, 97 (Box 26) | B-2600 Berchem
KBC Bank Belgium - IBAN: BE 89 7350 3395 0085 BIC:KREDBEBB