Kom meer te weten over de 26 verschillende vetzuren in uw lichaam
EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) zijn de twee gezondste omega-3-vetzuren in onze voeding. 
Als uw dieet voldoende omega-3-vetzuren bevat*, kunt u daar flink van profiteren: EPA en DHA helpen u namelijk bij het behouden van een normale bloeddruk(1), triglyceridenspiegel(2) en hartfunctie(3), en DHA helpt bovendien bij het behoud van een normale hersenfunctie en een normaal gezichtsvermogen(4).
 
Houd uw omega-3-gehalte op peil
Met de Omega-3 Index wordt aangegeven welk aandeel omega-3-vetzuren uitmaken van uw totale vetzurenprofiel. Bij een Omega-3 Index van 8% of hoger wordt de normale werking van uw hart goed genoeg ondersteund. Bij een Omega-3 Index van slechts 4% of lager, zult u echter dringend iets aan uw voedingspatroon moeten veranderen.
U kunt uw Omega-3 Index op het gewenste niveau krijgen door ervoor te zorgen dat u genoeg omega-3-vetzuren binnenkrijgt. 
De twee belangrijkste omega-3-vetzuren die daarbij kunnen helpen, zijn EPA en DHA.
EPA en DHA zitten in vette en halfvette vis (zoals zalm, sardines, heilbot, makreel en haring), zeevruchten (zoals oesters, kreeft, scampi's en garnalen) en zeewier en zeealgen. Ook zijn er voedingssupplementen verkrijgbaar met verschillende concentraties en verhoudingen van EPA en DHA. Als u besluit om een voedingssupplement te gaan gebruiken, kies dan voor een supplement van farmaceutische kwaliteit en zorg ervoor dat u daarmee per dag minstens 500 tot 1000 mg EPA en DHA binnenkrijgt.

Een voedingssupplement of verse vis?
Met betrekking tot verontreiniging door giftige stoffen, worden voedingssupplementen als veilig beschouwd. Doordat roofvissen (zoals tonijnen, haaien en zwaardvissen) oud kunnen worden, kunnen deze vissoorten grote hoeveelheden zware metalen bevatten, bijvoorbeeld methylkwik. Daarom wordt doorgaans aanbevolen om van deze vissoorten geen grote hoeveelheden te eten. Dit geldt in het bijzonder voor vrouwen die zwanger zijn. Van consumptie van kleinere vissoorten, zoals ansjovis en makreel, wordt doorgaans aangenomen dat het geen kwaad kan.

(*) Bij een dagelijkse inname van (1) 3 g EPA+DHA, (2) 2 g EPA+DHA, (3) minstens 250 mg EPA+DHA en (4) 250 mg DHA. Zorg ervoor dat u per dag niet meer dan 5 g EPA+DHA binnenkrijgt.

 

DE OMEGA 3-TESTKIT
Met onze testkit is het bepalen van uw omega 3-index kinderspel. U hoeft niet naar de dokter of het labo voor een bloedafname.


1. Bestel de testkit online

2. Neem thuis een bloedstaal via een simpele vingerprik


3. Stuur het staal op


4. Twee weken later ontvangt u een gedetailleerd rapport.
 
 
 


The HS-Omega-3 Index is provided to you by Omega Metrix Lab and Prof. Dr C. von Schacky.
All Rights Reserved © WHC Health Consulting

WHC Labs bvba | Fruithoflaan, 97 (Box 26) | B-2600 Berchem
KBC Bank Belgium - IBAN: BE 89 7350 3395 0085 BIC:KREDBEBB